TOOaPICNIC meubels

TOOaPICNIC meubels

januari 2013

Voor het nieuwe Nederlandse design label TOOtheZOO heeft Waltjen Design de productfamilie TOOaPICNIC ontworpen. Deze nieuwe producten worden op de beurs Material Xperience 2013 geïntroduceerd. TOOaPICNIC heeft als inspiratiebron de traditionele picknick tafel. Het concept nodigt uit om plaats te nemen om kort aan te werken of voor overleg.

TOOaPICNIC wordt geleverd met een eiken of essen houten onderstel en een diversiteit aan bekleding.


LEAF straatmeubilair

LEAF straatmeubilair

april 2012

De vormgeving van LEAF wordt gekenmerkt door haar eenvoud. De constructie bestaat uit één doorlopende, torderende lijn, die sterkte geeft aan de bank en die een zitvlak creëert. De organische vorm nodigt voorbijgangers uit tot aanraking, tot het voelen van het oppervlak van de bank. De gebogen lijnen en de afgeronde hoeken zorgen voor een comfortabele plek om te zitten.

LEAF is speciaal voor de stad Athene ontworpen. Athene heeft een overweldigende mix van moderne en klassieke architectuur. Door het ingetogen ontwerp past LEAF zowel in een moderne omgeving als naast de oude Griekse gebouwen. Het ontwerp past zich aan haar omgeving aan.


Tags: , , ,
Sombrero / coat rack

Sombrero / coat rack

november 2010

Sombrero / coat rack is een zwevende kapstok, waaraan je 6 jassen kunt hangen. Sombrero hangt vrij in de ruimte aan een kabel aan het plafond. Aan alle kanten kunnen jassen worden opgehangen. Een ideale oplossing voor een overvolle kapstok!

Sombrero wordt geproduceerd door middel van Rapid Manufacturing. Dit is een productiewijze om snel (en meestal in kleine series) producten te vervaardigen. In dit geval bouwt een 3D printer het product laagje voor laagje op uit het kunststof polyamide. Het Nederlandse bedrijf Shapeways is hierin gespecialiseerd en heeft een businessmodel bedacht waarin ontwerpers op een laagdrempelige manier hun producten door middel van Rapid Manufacturing kunnen laten produceren en aan het publiek kunnen aanbieden.

Koop nu de Sombrero kapstok bij Shapeways


Tags:
featherLIGHT

featherLIGHT

maart 2010

FeatherLIGHT is een concept bedacht voor Present Time. Met de huidige technologische ontwikkeling zijn steeds kleinere, maar hoogwaardige LED’s op de markt. Dit geeft talloze mogelijkheden voor het ontwerp van lichtarmaturen. Het FeatherLIGHT armatuur kenmerkt zich door een slank aluminium frame. Dit frame is tevens het substraat waarin 12 LED lichtbronnen geïntegreerd zijn. De duidelijk zichtbare koperen lijnen op het armatuur geleiden de laagspanning naar de LED’s, die samen zorgen voor een aangenaam leeslicht met een energieverbruik van slechts 7.2 Watt.


Tags: ,
Vodafone zitobject

Vodafone zitobject

oktober 2009

De Vodafone Nederland kantoren hebben een nieuw interieur gekregen. Voor het kantoor in Maastricht zocht Office Concepts Solutions (verantwoordelijk voor het interieur) een blikvanger in de entree. Waltjen Design heeft concepten bedacht voor een in het oog springend zitobject. Bij één van de concepten zijn de rode flexibele afvalbuizen (gebruikt in de bouw) als basismateriaal genomen.


Tags: ,
Vodafone agent box

Vodafone agent box

mei 2009

Voor de Vodafone call-centers in Nederland is in samenwerking met Office Concepts Solutions een personal storage concept ontwikkeld. Dit concept is bedoeld om te voldoen aan de vele flex-werkplekken binnen Vodafone. Elke call agent heeft een eigen agent box, die het begin van hun werkdag uit een kluisje wordt gehaald. De agent box hangt aan een wand boven het bureau, en wordt meegenomen als de call agent van plek wisselt. Zo heeft hij of zij altijd een headset en persoonlijke spullen bij de hand.


Tags: ,
Water pouches voor RedOrangeWater

Waterpouches

april 2007

Waterflesjes nemen veel ruimte in beslag tijdens transport en hebben beperkte ruimte voor prints en logo’s. RedOrangeWater introduceert een nieuw flexibel verpakking van water, dat opgevouwen kan worden getransporteerd en dat direct tijdens productie kan worden bedrukt. Voor RedOrangeWater heeft Waltjen Design grafische opdrukken voor verschillende klanten ontworpen.


Tags:
Blikvanger voor Nederland Schoon!

Blikvanger voor Nederland Schoon!

januari 2007

Nederland Schoon! nodigt ontwerpers uit om een oplossing te vinden voor het probleem van straatafval. Het concept ‘Blikvanger’ focust op rondslingerende blikjes. De essentie van het concept is dat elk straatobject kan worden omgetoverd tot een vuilnisbak, enkel door een paar onderdelen te vervangen door magnetische delen. Als blikjes in de buurt van de magnetische delen worden gegooid, zullen ze worden aangetrokken en eraan blijven hangen. De vuilnisophaaldienst kan de lege blikjes verzamelen door een sterkere electromagneet in de buurt te houden.

eenvoudig en op breed vlak toepasbaar | fun | didactief | grote afvalcapaciteit | goedkope oplossing | aandacht trekkend | weinig materialen nodig | no electricity


Tags: ,
Sri Toys speelgoed

Sri Toys speelgoed

april 2005

Sri Toys is een Sri Lankaanse fabrikant van speelgoed. Voor hun speelgoed worden alleen duurzame houtsoorten gebruikt, zoals het rubberwood uit Sri Lanka zelf. De producten van Sri Toys worden gekenmerkt door hun educatieve karakter. Het handgemaakte speelgoed heeft een unieke uitstraling en is over de gehele wereld een gewild product.


Tags: ,
Alessi notenkraker

Alessi notenkraker

november 2004

De golvende vorm van de crack&crush notenkraker maakt het mogelijk om allerlei soorten grote en kleine noten te kraken en te vermalen. Het ontwerp is demonteerbaar voor een eenvoudige schoonmaak.

De crack&crush is een inzending voor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door het Italiaanse designmerk Alessi. Het ontwerp kreeg een speciale nominatie van de jury.


Tags: ,